top of page
תמונת הסופר/תShuli

חלון לרוח - סיפור באוכל

איזה כיף שוב לפתוח אתכם חלון לרוח להשראה דרך חוויה. והפעם, השתתפתי בסדנת האוכל וכתיבה של שרה גלב.


מרק דלעת עם פטריות חריפות אש

למה דווקא החלון הזה?


אל שרה גלב נחשפתי בפייסבוק. ראיתי מישהי שמשלבת אוכל וכתיבה והלב שלי נשבה מיד. אני מודה שאני לא מחובבי הבישול , יותר מבשלת כי "צריך". אני נוטה להכין את המוכר והאהוב (והקל להכנה), ולפעמים מרשה לעצמי להפליג אל היצירתיות במטבח. אבל, מאז שיצאנו למסע המשפחתי בעולם ונחשפתי למאכלים מארצות שונות ומגוונות, ומאז שבן זוגי מבשל כל מיני מטעמים בבית, למדתי להעריך יותר את כוחו וייחודו של האוכל ואני מעריכה מאד אנשים שיודעים את דרכם במטבח.

קראתי על הארוחות והסיורים של שרה בשוק, סיורים שמשולבת בהם גם הכתיבה וכל החושים שלי התעוררו. ידעתי שמתי שהוא, אהיה חייבת לפגוש את האישה הזו.

והנה זה סוף סוף קרה.


המחברת ממתינה לנו


חלון פתוח- מה יש לנו כאן?


הארוחה מתקיימת בדירתה של שרה, בכרם התימנים שבתל אביב. השולחן, שמכיל עשרה אנשים, ערוך בצורה יפיפייה ומעוררת חשק ושרה מקבלת את פני הבאים בחיוך מאוזן לאוזן. על השולחנות מונחות גם מחברות דקות, רומזות על המילים שמיועדות להיכתב בתוכן.

לכל ארוחה יש נושא, והנושא הזה מנחה את הבחירות של שרה בהרכבת המנות וכן בשאלות מנחות, המובילות לתרגילי כתיבה קצרים ומעגל שיתוף. אל תלחצו, לא מדובר בחוקי כתיבה כלשהם וממש אין צורך בניסיון קודם, מדובר בעיקר בחיבור בין רגש לאוכל ולזכרונות, והכתיבה מאפשרת את הביטוי של החיבורים האלה.

נושא הארוחה בה אני נכחתי היה 'תשוקה' והיה מעניין מאד לראות את החיבורים שיצרה שרה בין השאלות למנות שאכלנו ואת האופן שבו כל שאלה אפשרה למשתתפות להיזכר, לחוש, ולשתף (חשוב לציין שהפעם היו אלה רק נשים, אבל ישנן ארוחות בהם מוזמנים כמובן גם גברים).

האווירה הייתה נעימה ומלאת שמחת חיים ונהניתי להכיר את הנשים שהגיעו לארוחה וחלקו מעולמן הפנימי.


האוכל


האוכל ששרה מבשלת טבעוני כולו, טעים מאד ומוגש באופן מעורר חושים. בערב הזה הוגשו לנו: לחמים וממרחים לנשנוש ראשוני

מנה מנה ראשונה - חציל ממולא בלבבות ארטישוק עם זיתים ועגבניות.

מנה שנייה- מרק דלעת עם פטריות חריפות אש.

עיקרית - ריזוטו גריסים עם ערמונים ואספרגוס, וסלט.

קינוח- קוקוס ושוקולד עם תותים.

שתי המנות שאהבתי במיוחד היו המרק והחציל הממולא.


חציל ממולא בלבבות ארטישוק עם זיתים ועגבניות

על הצד הטכני


מספר משתתפים בארוחה: עד 12 אנשים

מקום: בביתה של שרה בכרם התימנים בתל אביב.

משך: כ-3 שעות

עלות: 300 שח לאדם

*שימו לב! הרשומים לבלוג שלי מקבלים 5% הנחה, באמצעות קופון הנחה מיוחד שמקבלים ממני.


הסדנא הקרובה תתקיים ב 26.3, מומלץ ממש!


וגם! אפשר להזמין את שרה לאירוע פרטי אצלכם בבית!


מי פתחה את החלון?


שרה גלב היא מנחה סדנאות אוכל וסיפורים, מעבירה סיורי שוק מיוחדים שכוללים טעימות וכתיבה, והיא גם כותבת רומן.

לפני שלוש שנים נולד “סיפור באוכל” – בית לסדנאות מיוחדות וסיורים שכוללים את כל מה שנותן לה השראה ומשמח את הלב והבטן. הסיפורים, השווקים, האנשים, האוכל והטעמים ובעיקר הקסם המופלא שנוצר מהחיבור של כל הדברים האלו.

אפשר ליצור קשר עם שרה בדף הפייסבוק שלה - אל תשכחו לציין שהגעתם דרכי!


קינוח קוקוס שוקולד עם תותים

שירה והשראה


כמו בכל פוסט, גם כאן, ביקשתי משרה לבחור שיר שהוא מעורר השראה עבורה. שרה בחרה בשיר "מודה אני" מאת מאיר אריאל, שיר שאני אוהבת מאד, ובגרסה של אפרת גוש בעיני הוא ממש פורט על כל נימי הנפש.

גם השיר הזה נמצא בפלייליסט של הבלוג - מוזמנים להאזין לשירים ישראלים שעושים טוב על הלב.

אני כל כך אוהבת את השיר הזה, שעשיתי לשרה הפתעה, ושרתי לה אותו בסוף הארוחה. היה ממש מרגש!


הצילומים


בראיונות האישיים בבלוג אני אוהבת לארח צלמים אחרים. בסדרת הפוסטים "חלון לרוח", בהם אני מסקרת סדנאות הרצאות וסיורים בתחומי אמנות ורוח, אני נוהגת לשלב צילומים מתוך האירוע עצמו, כדי שתוכלו לקבל טעימה קטנה.


מעוניים לקבל עוד סיקורים סדנאות, הרצאות וסיורים או לקרוא על אנשים מעוררי השראה? הרשמו לניוזלטר וקבלו את המידע ישירות למייל שלכם.


מה הוא אוכל בשבילכם? ספרו לי כאן!

ואם הייתם בסדנא של שרה, חזרו לכתוב לי כאן איך היה!


דלת הבית של שרה, בה מתרחשת הארוחה

40 צפיות0 תגובות

Comments


bottom of page